Autor: Aivar Hundimägi • 27. september 2022

Alampalga tõus lööb teatri palgasüsteemi segi

Varasemad kultuuritöötajate palga alammäära tõusud on löönud segi Rakvere teatri palgahierarhia, sest valitsus pole miinimummäära tõusuga samas suurusjärgus tõstnud teatrite kogu palgafondi.
Rakvere teatri juht Velvo Väli hooaja avapeol.
Foto: Helen Solovjev

Aastaid on olnud nii, et kui riik on otsustanud kultuuritöötaja miinimumpalka tõsta, siis miinimumist kõrgemat palka saavate töötajate palgatõusuks on raha eraldatud oluliselt vähem, selgitas Rakvere teatri juht Velvo Väli. See on löönud segi teatrite palgastrateegia, sest palgahierarhias kõrgemal olevatele töötajatele pole võimalik samas tempos miinimumpalga tõusuga töötasu tõsta.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456