Autor: Villu Zirnask • 31. oktoober 2022

Uuring: juurde palgatud vanemaealised noortele alla ei jää

Tootlikkuse erinevused vanusegruppide vahel ilmnesid ainult teenuste sektoris, aga mitte tööstussektoris, kirjutab Tartu ülikooli teadur Liis Roosaar hiljuti kaitstud doktoritöös „Uurimusi tööjõu tootlikkusest ja mobiilsusest”.
Vanemaealiste tootlikkus tööturul on keskmiselt sama hea kui noortel.
Foto: Pexels

Roosaare sõnul on vanuse-tootlikkuse kõver varasemate uuringute põhjal üldiselt ümberpööratud U kujuga, mistõttu pole ettevõtted eriti motiveeritud palkama vanemaid inimesi. Mõned uuringud on siiski näidanud, et vanuse-tootlikkuse kõver võib teatud ametialade puhul olla üldisest kõverast erinev

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456