Autorid: Tambet Toomela, Marja Stina Saaliste, Erika Tuvike • 28. oktoober 2022

Mida uut toob kaasa platvormitöö direktiiv?

Euroopa Komisjon tegi ettepaneku võtta vastu direktiiv, millega reguleeritakse platvormitöö tegemist ja parandatakse platvormitöötajate töötingimusi.
Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste

Euroopa Komisjoni andmetel on Euroopa Liidus rohkem kui 500 digitaalset tööplatvormi, mis pakuvad tööd 28 miljonile platvormitöötajale (nt Bolti taksojuhid, Wolti toidukullerid). Seejuures vaid üks platvorm kümnest klassifitseerib platvormil tegutseva isiku töötajaks, ülejäänud üheksa platvormi loevad platvormil tegutseva isiku iseseisvaks teenuse osutajaks. Enamikus Euroopa õigussüsteemides tähendab see, et neil puudub või on piiratud juurdepääs töökaitsele, näiteks kollektiivläbirääkimiste õigustele, tervishoiu- ja ohutuskaitsele ning sotsiaalkindlustussüsteemidele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456