Autor: Hando Sinisalu • 6. jaanuar 2023

Tööõiguse muudatused: kui tahad lõbustusi, tule kontorisse

Tööõiguses on sel aastal toimunud päris palju muudatusi ja olulisimad neist puudutavad kaugtöö reguleerimist. “Legaliseeriti see, mis oli paari viimase aastaga praktikaks kujunenud,” rääkis hommikuprogrammis raamatupidamisbüroo Robby&Bobby juht Krista Teearu.
Raamatupidamisbüroo Robby&Bobby juht Krista Teearu rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis alanud aasta olulisematest muudatustest raamatupidamise ja tööõiguse küsimustes.
Foto: Raul Mee

Töötajal ei ole õigust nõuda kaugtööle minekut, see toimib kokkuleppel. Samamoodi on töökoha sisustusega – kui kontoris on töökoht sisustatud, ei ole tööandja kohustatud veel teist täistöökohta sisustama,” kirjeldas Teearu muudatusi. Sisuliselt on kaugtöö puhul paika pandud tööandja vastutuse ulatus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456