Autorid: Kaire Viil, juhtimiscoach, mentor, koolitaja, Schneider Electric Eesti • 9. jaanuar 2023

Kuidas treenida oma töötajate säilenõtkust?

Säilenõtkus on oskus tulla toime pingeolukorraga. Umbes pool töötajaist tunneb pidevalt stressi. Kui vaimset vastupidavust regulaarselt treenida, tuled järjekordsest keerulisest olukorrast energilisemana ja muretumalt välja ning su vaimne, sotsiaalne ja füüsiline tervis on paremas korras.
Juhtimiscoach Kaire Viil
Foto: Heiki Laan

Saad juhina oma töötajate stressitaset kindlasti mitmel viisil vähendada ja säilenõtkuse treenimine on üks tõhus viis. Näiteks kui harjutad teadlikult ja regulaarselt oma töötajatega pingeolukorras tegutsemist, siis päris elus on ärevuse tase väiksem ja sellest taastutakse kiiremini. Tuntud näide on 11. septembril 2001 USAs toimunud katastroof. Ühe ettevõtte juht harjutas enne seda töötajate evakueerimisoskust pidevalt. Kui terroriakt toimus, olid tema 2700 töötajat evakueerimisel rahulikud. Nende säilenõtkus oli regulaarselt ja hästi treenitud.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456