Autor: Aira Tammemäe, juhtimispsühholoogia koolitaja • 25. jaanuar 2023

Tööriistakast juhile ja spetsialistile

Minu jaoks on supervisioon eluliselt vajalik. Selleks, et suuta ja osata inimestele tuge pakkuda. See on võimalus keerulisemad olukorrad korraks lauale võtta ja lõpuni läbi mõelda. Tundub, et supervisioonist on saamas ka uus meeskonnakoolitus, mis loovalt ühendab inimesi ja korrastab suhteid. Aga supervisiooni tehnikad on ka juhi igapäevased tööriistad.
Juhtimispsühholoogia koolitaja Aira Tammemäe.
Foto: Erik Prozes

Uurisime juhtidelt, personalitöötajatelt ja spetsialistidelt, kes on konverentsi „Supervisioon 2023: Sein on ees?“ 160 osaleja hulgas, mida nad supervisioonist tegelikult ootavad.

Ootused jagunevad üldjoontes kolme gruppi.

Juhid ootavad eelkõige infot, kuidas kasutada supervisiooni tehnikaid meeskonna ajurünnakutel, muutuste elluviimise protsessis ja ka igapäevases töös näiteks alustava või ootamatult jänni jäänud töötajate toetamisel. Tõsi, osalevad eelkõige need juhid, kes on ühel või teisel moel supervisiooniga kokku puutunud. Samas on konverentsi programm mõeldud ka neile juhtidele, kellel veel puudub kogemus supervisioonist kui juhtimistehnikast.

Personalitöötajad tõid välja, et supervisioon on nende jaoks uus meeskonnakoolitus ja hea on olla kursis, millisel moel saab ettevõte seda kasutada. Meeskonnakoolitusi on vaja korraldada pidevalt ning Eestis domineerivad ühed ja samad pakkujad. Tahaks leida midagi uut. Kuna konverentsil on võimalik kohtuda Eesti parimate professionaalidega konkreetsete teemade arutamiseks nii praktikumides kui personaalse supervisiooni käigus, toodi välja ka kontaktide loomise ootus. Samuti tõid personalitöötajad välja, et tahaksid ka ise omandada uusi tehnikaid just olukordadeks, kus töötaja või juht vajab tuge.

Suur hulk konverentsil osalejaid pakub ise päevast päeva tuge või töötab inimestega. Näiteks haridusvaldkond, sotsiaaltöö, meditsiin, teenindus - nende huvi on väga praktiline. Kuidas aidata inimest, sh klienti, kellel on n-ö sein ees? Ehk siis ootused võib kokku võtta nii: tehnikad, soovitused, case-study´id.

Üle huvigruppide kõlas ka ootus saada enda jaoks ideid, mida teha siis, kui tõepoolest sein ongi ees. Kui töö on nii pingeline, et järjekordne keeruline situatsioon võtab ära igasuguse jõu ja tekib tunne, et jooksed justkui pidevalt peaga vastu seina. Konverentsi „Supervisioon 2023: Sein on ees?“ pealkiri iseenesest juba kutsus osalema.

Vot nii! Igal juhul on sellele 9. märtsil toimuvale heade lahenduste konverentsile saadaval veel viimased 18 kohta. Vaata programm üle ja pane ennast kirja: „Supervisioon 2023: Sein on ees?“

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456