Autor: Heikki Mäki • 1. veebruar 2023

Kui me ise ei korista, tuleb lubada seda teha teistel

Selleks, et lahendada koristajate ja kauplusetöötajate nappust, peame selgeks tegema, kes tulevikus neid töid tegema hakkavad. Kindel on, et riigipoolsed suured rahalised toetused annavad tööturule oma mõju.
Heikki Mäki
Foto: Andras Kralla

Riigikogu otsus tõsta peretoetusi, mille tagajärjel kasvab eelkõige kolme ja enama lapsega perede sissetulek, on iseendast samm, mida kasvava elukalliduse valguses on lausa südametu kritiseerida. Pole kahtlustki, et inimestel on käes keerulised ajad ja mida rohkem on leibkonnas ülalpeetavaid, kes ise tööl ei käi, seda suuremad on ka kulud. Uus toetussüsteem on juba palju kirgi kütnud, eelkõige selle poolest, et 1–2 lapse vanematele oli toetusmäära tõus väga palju väiksem kui nende jaoks, kel järeltulijaid 3 või rohkem. Aga samal ajal kui rahvastikuteadlased saavad vaielda, kas sellisel meetmel on edaspidi mõju Eesti iibe kasvule, on kaubandus- ja teenindusettevõtted tulnud lagedale oma murega - madalama palgamääraga ja samas suuremaid toetusi saavad inimesed ei pruugi enam tööle tulla, nad jäävad pigem päriselt kodusteks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456