Autorid: Helen Roots, Gerli Ramler • 19. juuni 2023

Coachid: inimeste arendamine on kui muutuste juhtimine

Vaadates ettevõtet kui maailma minimudelit, mõistame, et maailma muutudes ei saa ammugi ka ettevõtted paigale jääda. Samuti mõjutavad muutused tööelu ja vanad koolitusmeetodid ei pruugi enam toimida. Moodsa õppimise ja töötajate arendamise teemadel rääkisid Äripäeva Raadio saates „Töö ja palk“ diplomeeritud coach'id ja superviisorid ning Elukindla podcast'i autorid Karl Teichmann ja Maria Tammesalu ning Multilingua keelekeskuse juht Malle Nei.
Fotol (vasakult) Multilingua keelekeskuse juht Malle Nei ning coach'id ja superviisorid Karl Teichmann ja Maria Tammesalu.
Foto: Helen Roots

Üle 20 aasta koolitusvaldkonnas töötanud Malle Nei sõnul on tõepoolest olnud selle aja jooksul palju muutusi: „Inimesed, ettevõtted, töö ja ühiskond muutuvad, klientide ootused, soovid ja vajadused muutuvad ning koolitusasutusena peame nendega arvestama ja kaasa minema. Umbes viis aastat tagasi jõudsime Multilinguas murdepunktini, kus tunnetasime, et vaatamata suures mahus inimeste koolitamisele ei jõua me eesmärkideni. Hakkasime analüüsima, mida peaks tegema teisiti, ja saime aru, et ühekordsest väga heast koolitusest enam ei piisa, sest töötajate koolitamine on pidev protsess. See on töötajate arengusüsteem, kus peale erialase koolituse tuleb tähelepanu pöörata ka isiksuse arengule.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456