Autor: Personaliuudised.ee • 7. juuli 2023

Uuring: spetsialiste on puudu üle maailma, AI neid ei asenda

Riigi- ja erasektori värbamisplaane kaardistava rahvusvahelise uuringu kohaselt pakub suvi tööjõukriisile küll ajutist leevendust, aga jätkuvalt otsitakse igas maailma otsas tikutulega taga IT-, energia- ja finantsvaldkonna eksperte.
Foto: Meeli Küttim

Rahvusvahelise personaliettevõtte ManpowerGroupi kvartaalse uuringu raames küsitleti ligi 39 000 tööandjat 41 riigist, et teada saada, millised on kolmanda kvartali värbamisplaanid ja tööturuootused. Maailma kümne aktiivsema värbaja seas on hetkel vaid üks Euroopa riik – Holland. Teise kümne lõpust leiab Suurbritannia, Saksamaa ja Portugali, aga üldiselt on Euroopa ettevõtjad märksa ettevaatlikumad kui ettevõtjad Ameerikas ja Aasias.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456