Autorid: Aira Tammemäe, Gerli Ramler • 18. juuli 2023

Millised on uue aja juhi väljakutsed?

Igaühel on õigus heale juhtimisele ja just coach'iv juhtimine tundub olevat uue aja juhi DNA, tõdesid coach'iva juhtimise podcastis EASi ja KredExi ühendasutuse kommunikatsiooni- ja turundusvaldkonna juht Birgit Kermes, Coop panga juhatuse esimees Margus Rink ning Fontese juhtivkonsultant ja karjääri-coach Tiiu Allikvee.
Peamine on leida inimeste seest üles, milleks nad on valmis ja mida nad ise püüavad üles leida.
Foto: Pixabay

„Täna tundub coach'iv juhtimine olevat juba hügieenifaktor. See tähendab, et juht ei ole enam majas kõige targem, vaid püüab oma inimestest võtta välja nende potentsiaali ning kasutada seda maksimaalselt eesmärkide saavutamisel,” ütles Kermes. Allikvee lisas, et coach'iv juhtimine on teisisõnu kaasav ja arendav juhtimine, millest on saanud ajastu DNA. „Just sellist juhtimist ootavad ka uued põlvkonnad. Meeskonnaliikmetele antakse vastutus vastupidiselt aastakümneid kestnud autoritaarsele juhtimisele. Igaühel on õigus heale juhtimisteenusele, mis tähendab kaasamist, inspireerimist ja eesmärgistamist.”

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456