Autor: Tööelu.ee • 21. juuli 2023

Milliseid tõendeid töövaidluskomisjon aktsepteerib?

Lugeja küsib: Töötasin ehitusettevõttes, töölepingut ei sõlmitud ja töötingimused olid kokku lepitud suuliselt. Töötasu kanti osaliselt pangakontole ja osaliselt maksti sularahas. Kanded nii tööle asumise kuupäeva ja ka töölepingu lõppemise kohta maksu- ja tolliameti töötamise registris ei vasta tegelikkusele. Kuidas on võimalik tõendada tööle asumist, töötasu kokkulepet ja töösuhte lõppemist? Kas on aktsepteeritavad fotod ja videod töötamisest ehitusel või tunnistajate ütlused?
Parim viis tõendada on kirjalikud dokumendid, sealhulgas elektrooniline kirjavahetus tööandjaga, sõnumite logi tööandja esindaja ja/või kaastöötajatega või tunnistajate ütlused. Kui kirjalik dokument on esitatud ärakirjana, võib TVK nõuda algdokumendi esitamist.
Foto: Pexels

Vastab Tööinspektsiooni nõustamisjurist Terje Pürg

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456