28. juuli 2023

Kuidas toetada liigärevat kolleegi?

Liigne ärevus võib põhjustada intensiivseid ärevus- ja hirmutundeid ning takistada inimesel täiel määral osaleda ja toimida töökeskkonnas. Seetõttu on oluline mõista, kuidas ärevushäireid märgata ja kuidas toetada kolleege, kes nendega võitlevad.
Kliiniline psühholoog ja Peaasi.ee tegevjuht Anna-Kaisa Oidermaa
Foto: Gerli Tooming

Kui ärevus või hirm on talutav, läheb ajapikku üle ja me saame aru, miks me nii tunneme, siis ei pruugi see olla suur probleem. Mõningane suhtlemis- või esinemisärevus on tavapärane ega tähenda, et inimesel on ärevushäire. Kui ärevus põhjustab igapäevaseid või tugevaid kannatusi, siis võime kahtlustada ärevushäiret. Ärevuse tunne võib olla tajutav eri viisidel – näiteks kripeldustunne kõhus, pinge mõnes kehaosas või peas, iiveldustunne, südame kloppimine, muremõtted, hirm kaotada enda üle kontrolli, surmahirm.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456