Autor: Harro Puusild • 3. august 2023

Palk ja populaarsus: kuidas inseneeria võistleb IT-ga töökohtade ja noorte tähelepanu nimel

IT-sektoriga samaväärset töötasu pakub ka inseneeria, ütleb Saaremaa elektroonikatööstuse Ouman Estonia juht Erik Keerberg. Tööstus ja inseneeria vajavad riiklikku plaani ning kitsa matemaatika õpetamine tuleks lõpetada, lisab ta.
Ametikoolide maine vajab parandamist, ütleb Ouman Estonia juht Erik Keerberg.
Foto: Raul Mee

Tööstusuudised külastasid juunis Saaremaa tööstusettevõtteid, et uurida tööstussektori ja ettevõtete käekäigu kohta. Paljude teemade hulgas tuli jutuks ka Eesti tööstuses tuntud probleem – inseneride nappus ja haridus. „Meil on see (inseneride nappus – toim) suur probleem, Saaremaal insneri leidmine on paras tegemine. Kui kandidaat ikka siit pärit ei ole, siis on see peaaegu võimatu,“ hindas elektroonikatööstuse Ouman Estonia juht Erik Keerberg kohtumisel.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456