Autor: Tööelu.ee • 31. oktoober 2023

Kas töötajal on õigus näha endaga juhtunud tööõnnetuse raportit?

Töötaja läheb pärast tööõnnetuse juhtumist kodusele ravile ega ole kursis, mis tema juhtumiga seoses ette võeti. Kuidas endaga seotud info siiski üles leida ja sellega tutvuda? Ja kuidas anda tõest infot, kui selgub, et tööinspektsioonile on esitatud valeandmed või pole seda üldse informeeritud?
Laost kindaid tooma läinud töötaja kukkumine klassifitseerub kindlasti tööõnnetuseks.
Foto: Pexels

Lugeja küsib: minuga juhtus kuu aega tagasi tööõnnetus. Läksin tsehhist lattu uusi kindaid tooma, kukkusin ja olin selle tõttu kaks nädalat töövõimetuslehel. Pärast õnnetuse juhtumist ütles tööandja, et ta ei taha seda tööõnnetusena registreerida. Arstile ütlesin, et õnnetus juhtus töö juures, ja arst pani nii ka haiguslehele kirja. Tööandjalt ma rohkem infot saanud ei ole. Kuidas ma saaksin teada, kas minu kukkumine ikka läks tööõnnetusena kirja?

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456