Autor: Kristjan Pruul • 6. märts 2024

Palgakasv küünitas mullu üle kümnendiku

Keskmine palk kasvas mullu aasta lõikes 11,3 ja viimases kvartalis 9,7 protsenti. Palga kasv aasta lõpus aeglustus.
Foto: Pixabay

Statistikaameti andmetel oli keskmine brutokuupalk 2023. aasta neljandas kvartalis 1904 eurot ning mediaanpalk, millest väiksemat ja suuremat palka teenib võrdselt sama palju töötajaid, oli 2023. aasta neljandas kvartalis 1578 eurot. Kui aasta esimestes kvartalites kasvas keskmine palk tempoga 11% ja enam, siis aasta lõpus jäi see alla 10%.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456