Autor: Eva Liina Kliiman, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik • 21. mai 2024

Uued kohustused ja võimalused soolise palgalõhe vähendamiseks

Eestis on levinud arusaam, et palk on individuaalne kokkulepe töötaja ja tööandja vahel. Päriselt ei saa sellega siiski nõus olla, sest niiviisi ei võeta arvesse tööandja kohustust kohelda töötajaid võrdselt.
Eva Liina Kliiman, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik

Asetades palgaläbirääkimistel vastutuse töötajale, ei täida tööandja oma kohustust maksta õiglast töötasu. See aga ei tähenda, et palgaläbirääkimisi toimuda ei tohiks, vaid seda, et (potentsiaalsel) töötajal võiks olla info positsiooni töötasu vahemiku kohta ja veelgi tähtsam, et tööandjal oleks läbi mõeldud, mis on ametikoha väärtus.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456