Autor: Hillar Matto • 16. detsember 2019

Omniva värbamisjuht: kuidas motiveerida „siga ja käguˮ?

Tööturul valitseb veider olukord. Ühelt poolt kurdavad tööandjad, et inimesi on raske leida ja töötukassa andmetel oli neil 2019. aasta kolmandas kvartalis iga päev vahendada keskmiselt 4600 töökohta. Teisalt on uuringute kohaselt ligi 60% töötajatest avatud uutele pakkumistele ja Eestis on umbes 31 000 registreeritud töötut. Kuidas siis töötajad ja tööandjad omavahel kokku ei saa?
Omniva värbamisjuht Hillar Matto astub üles 19. veebruaril toimuval personalitöö aastakonverentsil, kus ta räägib lähemalt olulistest värbamistrendidest.
Foto: erakogu

Põhjuseid üldistades paistab, et tööandjate ja töötajate ootuste vahel on suured käärid. Töötajad ootavad suuremat paindlikkust, inimkeskset juhtimist, põnevat tööd ja paremat palka; tööandjad aga räägivad kvalifikatsioonist, järjest tugevnevast palgasurvest ja efektiivsusest ehk sellest, kuidas töötajaid sama kulu juures paremini tööle rakendada.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456