Autor: Kai Saard • 22. mai 2019

Mida praegu õppida, et tulevikus tööd oleks?

Kutsekoja OSKA peaanalüütik Yngve Rosenblad, Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson ja töötukassa oskuste arendamise osakonna juht Kerstin Holland.
Foto: Äripäev
Saates „Töö ja palk” räägime õppimisest, tuleviku töödest ja sellest, mida õppima minna, et tulevikus tööd oleks.

Enam ei tööta mudel, et inimesel on üks töö terveks eluks. Inimene on aina mitmekülgsem, mis tähendab seda, et ta pidevalt õpib ning suurendab oma teadmiste ja kogemuste pagasit. Ka õpetajatel ja karjäärinõustajatel on selles oluline roll, sest eriti noortele tuleb maast madalast nõu anda, kelleks nad võiksid õppida.

Palju räägitakse sellest, et robotid võtavad inimestelt töö ära. Tegelikkuses ei tasu seda karta, sest digitaliseerimine ja automatiseerimine loob ka uusi töökohti juurde. Masinad ei hakka kunagi tegema meeskonnatööd või loovalt mõtlema – inimlik puudutus jääb alati, aga see lihtsalt muutub ajas.

Stuudios on töötukassa oskuste arendamise osakonna juht Kerstin Holland, Kutsekoja OSKA peaanalüütik Yngve Rosenblad ja Eesti Tööandjate Keskliidu haridusnõunik Anneli Entson.

Saadet juhib Äripäeva personaliuudiste teemaveebi juht Kai Miller.

Kuulake saadet:

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456