Autor: Personaliuudised.ee • 8. jaanuar 2020

Tuntud peojuht taaselustas retrohõngulise sündmuskeskuse Kurtnas

Aastaid peojuhina meelelahutusvaldkonnas tegutsenud Tõnis Milling tundis puudust Tallinna-lähedasest peokohast, kuhu pääseks pealinnast kiiresti kohale ja samas saaks tavamaailma saginast olla eemal looduse rüpes. Maagiline kohtumine Kurtnas lõi mehe silmad särama ja pärast renoveerimistöid koorus järve kaldal vana maja kooriku alt välja tõeline pärl.
Foto: Peojuht ja Kurtna Sündmuskeskuse peremees Tõnis Milling

„Me murdsime ürituste korraldajatega juba aastaid pead, kus korraldada Tallinna lähedal sündmuseid, kus samas saaks ööbida ja oleksid olemas kõik mugavused,“ räägib Tõnis Milling. „Käisin ise avatud silmadega ringi ja kui ma 25 kilomeetri kauguselt Tallinnast avastasin Kurtna maja, siis olin koheselt müüdud!’’ sõnas Milling lisades, et 60ndatel tegutsenud hoone oma punaste tellistega paistab pealtnäha ehk robustne, aga nähes selles potentsiaali teadis ta, et maja on vaja taas elule puhuda.

Mees veetis praktiliselt kogu oma vaba aja ise kättpidi Kurtna kallal lammutades ja ehitades, südamest uskudes, et tahumatu kihi alt koorub välja midagi erilist. Nõnda ka sai. Nüüd on Kurtna Sündmuskeskusesse tee leidnud nii juubilarid, laagerdajad, ettevõtted kui ka paljud noorpaarid, kes kauni järve kaldal tseremooniaid peavad ja öösel saalis unustuseni tantsivad.

„Siin on kõik olemas, omamoodi väikene peomaailm. Köögis valmivad road jõuavad otse ahjust lauale, saali mahub üle saja inimese pidutsema, bändil on oma lava. Lisaks on saunakompleks ja majutuskohad pidulistele või laagerdajatele. Rääkimata sellest, et see kõik on keset imekaunist loodust, samas Tallinnale lähedal,“ sõnab keskusesse taas elu toonud Tõnis.

Kurtna Sündmuskeskus on ideaalne koht koolituste, pulmade ja pidude jaoks asudes looduskaunis kohas ja vaid 30 minuti sõidu kaugusel Tallinnast. Tutvu võimalustega lähemalt SIIN.

Nüüd on aga piduliste ja meeskondade enda teha, kes sellest põnevast maailmast võiksid osa saada. Ilmselt õnnestub neil õnnelikel näha koridorides liikumas peremeest ennastki, kes hoone südant endiselt valjult põksumas hoiab.

KESKUSE AJALUGU JA VÕIMALUSED

Hoone ehitati endise Kurtna mõisa asemele aastal 1966. Algselt oli tegemist Kurtna linnukasvatuse katsejaama peahoonega. Hoone on oma erilise arhitektuuri poolest muinsuskaiste all.

Saalis on suur 4 x 4 meetrit ekraan, projektor, pabertahvale ning kiire wifi. Saali mahub teatristiilis 150 inimest ja klassistiilis 70 inimest. Laudade taha mahub pidutsema 130 inimest ja siis on ruumi ka tantsimiseks. Bändile on statsionaarne lava. Suvel viiakse paisjärve kaldal läbi pulmatseremooniaid.

TOITLUSTUS

Kurtna Sündmuskeskuse meeskonna jaoks on toit midagi enamat, kui lihtsalt küte. Nende jaoks on see võimalus teha tavalisest üritusest midagi paremat. Pakutakse toitlustust nii suurtele- kui väikestele gruppidele. Lisaks headele kokkadele on neil ka professionaalsed teenindajad, kes hoolitsevad, et Sinu üritus näeks igati esinduslik välja. Nende köök pakub häid maitseid ning omab võimekust teenindada kuni 150 inimest – olgu selleks firma suvepäevad või korralik pulmapidu.

TUTVU Kurtna Sündmuskeskuse toitlustuse võimaluste ja näidismenüüdega SIIN.

TOAD JA MAJUTUS

Kurtna Sündmuskeskus pakub majutust peamajas kuni 40 inimesele. Peamajas on kokku 14 tuba 40 voodikohaga. Toad on 2-, 3- ja 4-kohalised.

Tubades on WC ja dušš, ühes toas ka mullivann. Lisaks on võimalus ööbida kõrval asuvad järvemajas, kus on kokku 26 voodikohta. Toad on värskelt renoveeritud, valgusküllased ja igas toas on võimalik kasutada ka WiFi ühendust.

TUTVU Kurtna Sündmuskeskuse majutusvõimalustega SIIN.

SAUN JA MÄNGUDETUBA

Pärast seminari või koolitust on võimalus minna maja all olevasse saunakompleksi. Sealt leiad eest mõnusa sauna, julgetele külmaveebasseini ja mängudetoa, kus mängida piljardit, õhuhokit, lauajalgpalli või koroonat. Saunakompleks on renditav nii erinevate sündmuste raames ka lühiajaliselt perekondliku saunaõhtu või sõpradega mõnusa istumise korraldamiseks.

TUTVU Kurtna Sündmuskeskuse saunakompleksi võimalustega SIIN.

SÜNDMUSKORRALDUS

Kurtna Sündmuskeskus on rahulik ja looduskaunis koht Kurtna Paisjärve kaldal. Keskuse avarates ruumides saab korraldada firmaüritusi (koolitused, seminarid, suvepäevad), pulmasid ja palju teisi sündmuseid. Keskuse meeskond toetab sündmuste korraldajaid kõige vajalikuga sündmuse parimaks õnnestumiseks. Muuhulgas aitavad vajadusel leida ka õiged esinejad - olgu nendeks ansambel, diskor, õhtujuht või muud meelelahutajad.

TUTVU Kurtna Sündmuskeskuse ruumide ja mahutavusega SIIN.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456