Autor: Kärt Kinnas • 6. jaanuar 2021

3 soovitust oma arengu edendamiseks personalitöös

Küllap oleme kõik kogenud, milline vahe on töötada koos spetsialisti või juhiga, kes on aastaid tagasi eriala omandanud ja hoiab aegunud põhimõtetest kramplikult kinni, või hoopis pädeva professionaaliga, kes oma arengu eest järjepidevalt hoolitseb. Kiiretel aegadel lükkame enesearenguga tegelemise tagaplaanile ja esmatähtis tundub lõputu ülesannete nimekiri.

Ometigi ei soovi ükski personalitöötajat tiitlit „salliga tädi“, kes on pühendunud bürokraatiale, reeglite koostamisele ja täitmisele. Personalitöötajad võivad küll salli kanda uhkusega, kuid müüt bürokraatlikust asjaajajast vajab ümberlükkamist. Kuidas hinnata, kuidas mul personalitöös läheb? Millised on mu oskused ja teadmised võrreldes teiste personalitöö tegijatega? Kas piisab üksnes juhi tagasisidest või saab ennast laiapõhjalisemalt kraadida? Leiad siit 3 soovitust, kuidas oma personalitöö arengut nügida.

Esmalt liitu personalitöötajate kogukonnaga

Võrgustikus on võimalik õppida parematest praktikatest, jagada kogemusi, hoida end kursis valdkonna arengutega ning kohtuda inimestega, kes aitavad kaasa su karjääri arengule.

Eesti kõige suurem ja olulisem personaliprofessionaalide võrgustik on Personalijuhtimise Ühing PARE. Personalivaldkonna erialaliidust leiad personalijuhtide ja -töötajate toetava kogukonna, mis koondab kokku üle 2000 personali- ja juhtimistemaatikast huvitatud inimese. PARE toimib suuresti õhinapõhiselt, liikmed jagavad oma teadmisi ja kogemusi võrgustiku kohtumistel ja seminaridel, toovad lauale aktuaalsed inimeste juhtimise valdkonna teemad, et neile ühiselt häid lahendusi leida.

Teiseks, ole ise aktiivne kogukonna liige

Oma arengule saad hoogu anda, kui võtad osa võrgustiku üritustest, leiad PARE liikmete hulgast eksperte, kellelt asjakohast nõu küsida, osaled koolitusprogrammides või seminaridel. Lugemishuvilistele pakub värsket juhtimiskirjandust PARE raamatukogu, harivaid intervjuusid tippjuhtide ja personalivaldkonna tegijatega vahendab PARE podcast. PARE pikk ja väärikas ajalugu inimeste juhtimise konverentsi ja personalitöö koolitusprogrammide korraldamisel lubab julgelt anda rahulolugarantii. Uusi liikmeid toetab PARE teejuht, kes kaasab võrgustikku ning aitab orienteeruda pakutavates teenustes.

Kolmandaks, taotle personalitöö kutsetunnistus

Kutsetunnistuse taotlemiseks tuleb panna kokku töömapp, mis aitab süstematiseerida ja anda ülevaate sinu praktilisest töökogemusest ja kompetentsidest. Kui PARE ekspertide kogu kinnitab su kompetentside olemasolu, kasvatab see enesekindlust ja aitab tööturul eristuda.

PARE liikmetasu sisaldab vähemalt 50 võrgustiku üritust aastas, ligipääsu kogukonna vestlusgrupile ja siseveebi materjalidele. PARE tasulised teenused on liikmele alati vähemalt 50% soodsamad. PARE liimeks saab astuda nii era- kui ka juriidilise isikuna. Eraisikuna liitumine on lihtne ja liikmetasu (ühes kuus 7,8 eurot) jääb alla keskmisele meelelahutusplatvormi kuutasule.

Tahaksid PAREga liituda organisatsiooni kaudu ja pead juhile selgitama, millist väärtust loob PARE sinu organisatsioonile? Oleme kirja pannud argumendid, millega juhile selgitada, kuidas aitab PARE kaasa sinu organisatsiooni edule ja arengule.

Personaliinimestel on märkimisväärne roll organisatsiooni edu saavutamisel. Selleks, et ajaga kaasas käia ja pakkuda organisatsioonile seda, mida personalijuhilt päriselt oodatakse, on tarvis järjekindlalt oma arenguga tegeleda, leida inspiratsiooni ja õppida parematest praktikatest, kasvatada võrgustikku, olla kursis valdkonna arengusuundadega. PAREga saad personalitöös paremaks. Tule liitu kogukonnaga!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456