4. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töövõimereform toob edumeelsed tööandjad ümarlauda

Üle 40 protsendi töövõimetuspensionäridest töötab ja ülejäänutest üle poole soovib töötada.
Foto: pixabay.com
Täna kell 14 kogunevad Playtechi Tallinna kontoris Eesti edumeelsete info- ja kommunikatsioonitehnoloogia ettevõtete esindajad, et arutada, kuidas aidata töövõimetuspensionäre senisest paremini tööturule.

Sotsiaalministeeriumi korraldatava ümarlaua „Eesti oma tööjõud – vähenenud töövõime võimalused, takistused ja innovatsioon” ajend on tänavu jaanuarist käivitunud töövõimereform, mille üks oluline eesmärk on aidata kokku tööandjad ja vähenenud töövõimega tööotsijad.

„Uuringute kohaselt tunnetab pea kolmveerand tööandjatest omal nahal tööjõupuudust, kusjuures iga teine näeb lahendust töövõimetuspensionäride palkamises,” rääkis sotsiaalministeeriumi töövõimepoliitika juht Arne Kailas. „Ent kuidas viia nõudmine ja pakkumine praktikas kokku mõlemale poolele sobival viisil? See on üks küsimus, millele me täna koos lahendusi otsime.” Tema sõnul on Eesti Töötukassal tänavu jaanuarist palju uusi ja uuenenud teenuseid, mis muudavad töövõimetuspensionäride palkamise senisest lihtsamaks ja mugavamaks. Samuti võivad palkamisega kaasneda maksusoodustused.

„Ootame arutelu huviga, kuna meil on seni olnud pigem vähene kogemus töövõimetuspensionäride kaasamisega igapäevatöösse,” sõnas ümarlauda võõrustava Playtech Eesti personalidirektor Kristi Ansberg. „Loodame, et arutelu käigus tekob hulgaliselt mõtteid ja konkreetseid lahendusi, kuidas ühelt poolt vähendada tööjõupuudust IKT sektoris, aga teisalt aidata vähenenud töövõimega inimestel tööturule paremini siseneda. Playtech on tööandjana valmis kaasa mõtlema ja panustama.”

Möödunud aasta vastutustundliku ettevõtte tiitli pälvinud Playtechi hiljuti avatud Tallinna kontoris Ülemiste Citys kogunevas ümarlauas on osalemas teiste seas Transferwise’i, Nortali, Playtechi, Taxify, tööandjate keskliidu, Eesti Puuetega Inimeste Koja, töötukassa, sotsiaalkindlustusameti ja sotsiaalministeeriumi esindajad.

Töövõimereform on Eesti töövõimetussüsteemi laiaulatuslik uuendamine, millega toetatakse töövõimetuspensionäride ja teiste vähenenud töövõimega inimeste täisväärtuslikku elu. Selleks aidatakse neil leida tööd, tööl püsida ja parandada igapäevaeluga toimetulekut, arvestades inimeste isiklikku võimekust ja vajadusi. Üle 40 protsendi töövõimetuspensionäridest töötab ja ülejäänutest üle poole soovib töötada.

Lisainfo töövõimereformi kohta: https://www.tootukassa.ee/toovoimereform

Allikas: Sotsiaalministeerium

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456