16. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 põhjust võtta tööle värske koolilõpetaja

Foto: pixabay.com
Koolilõpetajatel ei ole enamasti ette näidata aastatepikkust töökogemust, küll aga on neil pakkuda tööandjatele nii mõndagi muud, mis teeb neist väga väärtuslikud meeskonnaliikmed. Mida nimelt?

Motiveeritus

Äsja kooli lõpetanud noor inimene on kõrgelt motiveeritud ja valmis maailma vallutama. Seda head energiat, pealehakkamist ja tööindu oleks ju lausa patt kasutamata jätta! Noored tööturule sisenejad soovivad leida oma kohta töömaailmas, teha karjääri, unistada suurelt, viia ellu suurejoonelisi eesmärke, arendada koolis omandatud teadmisi ja muudkui juurde õppida. Suurepärane stardikoht, kas pole?

Värsked teadmised

Pole kahtlustki, et koolilõpetaja teadmised on värsked ja päris uued. On ta ju alles teinud endale kõik vajamineva detailselt selgeks. Jah, loomulikult on juba aastaid spetsialiseerunud töötajal omad eelised ja kokkuvõttes teadmistepagas suuremgi, ent sellegipoolest on noorel koolilõpetajal suurepärane stardipakett juba kaasas, millele teadmisi muudkui juurde lisada.

Innovaatiline lähenemine

Kui väga pikka aega sama tööd teha, siis sageli väheneb ind luua uusi lahendusi ja mõelda välja tõeliselt uuenduslikke viise, kuidas saaks tööd teha efektiivsemalt, kiiremini või hoopis targemalt. Värskelt koolipingist tulnud uus kolleeg võib ettevõttele toota märkimisväärset lisandväärtust!

Väiksem palgakulu

Alles esimesi samme professionaalses karjääris astuv noor ei saa oma töö eest küsida sama summat, mida aastaid spetsialiseerunud ja küllaldaste oskustega töötaja. Jah, uue töötaja väljaõpetamine võtab aega (ja seega ka rahalist ressurssi teiste meeskonnaliikmete tööajast) ning loomulikult peaks palk kasvama koos järjest paranevate töötulemuste ja oskuste lisandumisega, ent vähemalt esimeses staadiumis hoiavad hiljutised koolilõpetajad tööandjal palgakulu madalamal.

Tehnoloogiateadlikkus

Kõlab küll juba klišeena, kuid tööturule sisenev põlvkond on tõepoolest üles kasvanud, nutiseadmed käes. Tehnoloogilised teadmised ja oskused muudavad töö tegemise protsesse, see on kindel. Ei tasuks karta, et noor töötaja päevad läbi nutiseadmes vaid meelelahutusega tegeleb – kui aidata tal motivatsiooni hoida ja põnevaid eesmärke seada, paneb ta oma suurepärased ajaplaneerimise oskused tööle.

Allikas: CV keskus

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456