Autor: Helen Roots • 14. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas personalijuhina juhile kohale jõuda

Foto: Meeli Küttim
Tänase Personalitöö aastakonverentsi avaettekande pidas Columbus Eesti infotehnoloogia valdkonna juht Ivo Suursoo, kes pakkus personalijuhtidele kolm väärtuslikku soovitust, kuidas oma juhile pärale jõuda.

Lähtu ettevõtte eesmärkidest!

Selge fookus! 1-3 eesmärki korraga!

Ole optimistlik lahenduse otsija!

Igal rollil on oma keel

Eri rollides räägivad inimesed eri asjadest. Personalijuht ütleb, et me peame olema inimeste lähedal, saavutama nendega kontakti, soodustama töö- ja pereelu ühildamist, töötajaid motiveerima ja koolitama jne, samal ajal kui juht räägib ettevõtte eesmärkidest, tulemustest, vajadustes ja muust. Kõik, mis ei ole eesmärgipärane, on liigne kulu, mis tuleb elimineerida.

Vali juhile oma eesmärkide selgitamiseks õige küsimus, kas:

Mida peaks sel aastal personalitöös uut tegema?

või hoopis:

Mis on ettevõtte eesmärgid ja mida tuleks personalitöös teha, et neid ettevõtteid saavutada?

On tõenäoline, et juht võtab paremini vastu ettevõtte eesmärkidega seotud ettepanekud. See on tihtipeale sõnastamise küsimus, ent tasub seostada oma eesmärgid ettevõtte eesmärkidega!

Kolm soovitust personalijuhile

1. Fookus olulisele! Keskendu sellele, mis on ettevõtte eesmärkide seisukohalt tõepoolest tähtis. Pole tarvis teha asju lihtsalt tegemise pärast.

2. Mida vähem on eesmärke, seda suurem on tõenäosus, et need saavad tehtud. 1-3 eesmärki saavutada on tõenäoline, ent kui neid on üle 10, siis jäävad usutavasti paljud neist täitmata. Pole mõtet tegeleda väheoluliste asjadega, vaid  vali välja need 1-3 eesmärki, mille täitmine aasta jooksul on tõenäoline. Juhid näevad suurt pilti ja mõistavad prioriteete.

3. Proovi olla osa lahendusest, mitte osa probleemist. Ära ole probleemide svamm, mis kogub kõigi töötajate probleemist endasse, nii on raske oma ettepanekuid juhtkonnale kommunikeerida.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456