Autor: Personaliuudised.ee • 6. detsember 2019

Tutvu personalitöö aastakonverentsi 2020 kavaga

Läks lahti! Algas registreerimine personalitöö aastakonverentsile 2020, mis toimub 19. veebruaril. Kui oled ettevõttes see inimene, kes juhib teisi inimesi, siis siin on midagi sulle.

Personalitöötaja haardes on praegu palju. Alati on olnud palju, aga mõnikord tundub, et vastutust ja valdkondi tuleb aina juurde. Millised olulised teemad on praegu töölaual ja kuidas leida õige suund, nagu konverentsi alapealkirigi küsib?

Eesti tööjõuturg on väga väike ja suletud. Häid spetsialiste on läänest või põhjast keeruline Eestisse meelitada, sest samasugust või pigem paremat palka saaksid nad ilmselt ka oma kodumaal. Lõuna ja ida poolt tulijatele on erinevad piirangud. See tähendab, et nii demograafiline olukord kui ka majanduspoliitiline olukord teevad olukorra keeruliseks.

Lahenduse leidmiseks oleme palunud konverentsi vestlusringi valdkonna eksperdid Lea Kimberi (Maxima), Relika Rohtoja (HKScan) ja Ülle Matti (Swedbank), kellega arutame, mis peaks muutuma – kas ja mida peaks tegema riik, mida tööandjad, – et olukorda leevendada? Kuidas saab muuta maksusüsteemi välistöötajate värbamisel? Milline seadus kõige rohkem takistab? Mis ettevõtjaid kõige rohkem praeguses tööjõukriisis aitaks? Milline seadusemuudatus teeks elu kergemaks?

Ühelt poolt tuleb aina peale töötajate soovitud kaugtöö ja paindlik tööaeg, mida ei jää kuskilt otsast vähemaks. Kas aga on võimalik teha sadade töötajatega täielikult kaugtööd? Või on see hoopis konkurentsieelis? Sel teemal räägib Toggli personalijuht Evelin Andrespok.

Teiselt poolt maadeldakse tööjõukriisiga, mis töötegemise kibedaks teeb, sest (häid) töökäsi napib, ja üha rohkem mõeldakse välja uusi värbamisnippe, sest muu hulgas pole seadused paindlikud. Sellest, mis toimus värbamises eile, toimub täna ja mida tehakse homme, annab ülevaate Omniva värbamisjuht Hillar Matto.

Samas on majanduses hea aeg ja mitmed ettevõtted laienevad – see aga tekitab küsimuse, kuidas varem kontori köögis räägitud jutud nüüd näiteks Singapuris, Lõuna-Koreas, Prantsusmaal ja Lõuna-Aafrika Vabariigis elavatele töötajatele kommunikeerida? Pipedrive'i personalijuht Leelia Rohumaa on selles küsimuses abiks.

Personalijuhil on asendamatu väärtus, nagu ütleb oma ettekande pealkirjas Välisministeeriumi personaliosakonna peadirektor Maria Kütt. Tal on õigus. Mis on need asjad, mida märkab tõenäoliselt ainult personalitöötaja ja milliseid ülesandeid saab täita ainult tema?

Suurepärase organisatsioonikultuuri loomine ei ole aga kindlasti ainult personalitöötaja ülesanne. Inspiratsioonikoolitaja Anu Tähemaa jagab kogemusi laiast maailmast, kuidas edendada organisatsioonikultuuri etenduskunstide praktiliste tehnikate abil.

2019. aasta mõjukaimaks personalijuhiks valitud Kaija Teemägi toob aga lauale töötajate rahulolu mõõtmise ja selgitab, milliseid mudeleid on nad Elisas äristrateegiast personalistrateegiasse kopeerinud. Ta annab vastuse sellele, mis siis ikkagi tegelikult nii personaliosakonnale ja juhtidele sisulist infot ja indikatsooni annab, kuidas asjalood ettevõttes ja töötajatega tegelikult on.

Kuidas aga kogu suure töömahu juures enda, juhi, töötajate, perede vaimset tervist hoida, olles seejuures siiski võimalikult produktiivne ja juhtida oma aega hästi? Coach ja vaimse tervise ekspert Tiina Keskküla selgitab, kes vastutab meie vaimse tervise eest ja mis juhtub ajuga, kui inimene on läbipõlemise äärel. Biohäkker Siim Land annab aga nõu, kuidas saavutada kvaliteetne tervis ja tippsooritus 21. sajandi maailmas.

Palju küsimusi, jah, aga ka palju vastuseid. Tule konverentsile. Vaata ja õpi asjatundjatelt. Juhi siiralt, targalt ja täie võimsusega. Ja pane end kiiresti kirja, sest täna saad veel soodushinnaga. Täpsema kavaga saad tutvuda SIIN.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456