Autor: Kai Saard • 19. veebruar 2020

Personalitöö edendajaks valiti Kärt Kinnas

Äripäev ja Personaliuudised valisid tänavu teist aastat personalitöö edendajat – võitja selgus 19. veebruaril Personalitöö Aastakonverentsil.
PARE tegevjuht Kärt Kinnas.
Foto: Meeli Küttim

Alustasime traditsiooniga eelmisel aastal, kui žürii valis ajakirja Personali Praktik kaanepersoonide seast välja personalitöö edendaja. Sellel aastal soovisime ringi laiendada ja nii said ka kõik lugejad kandidaate esitada.

Konkurss on hea võimalus tõsta esile kõiki personalitöötajaid, kes teevad tööd südamega, on valdkonna eestvedajad ja tööga silma paistnud. Sel aastal nomineeriti konkursile 15 personalitöötajat, kellest olid automaatselt nomineeritud ajakirja Personali Praktik 2019. aasta kaanepersoonid. Võitja selgus žürii hääletusel. Žüriisse kuulusid eelmise aasta võitja Merje Kärner (Funderbeam), Ene Olle (ajakirja Personali Praktik peatoimetaja), Helo Tamme (ISS), Sirli Spelman (Icefire) ja Kaija Teemägi (Elisa).

Mille alusel sai kandidaate esitada?

Personalitöö edendaja konkursi eesmärk on tunnustada personalitöötajaid ja nende pingutusi ettevõtte ja sektori arendamisel. Kandidaadina saab esitada ettevõttes mis tahes personalitööd tegeva töötaja: personalijuhi, -spetsialisti, värbamisjuhi vm.

Kandidaadi esitamisel tuli põhjendada, miks just tema vääriks personalitöö edendaja tiitlit. Põhjendusse võis suhtuda ka loominguliselt, sest tiitlivõidu võis tuua ka põnev või ootamatu tegu, mille peale laiem avalikkus ei tulekski. Põhjus võis olla ka silmapaistev tegu, millest teab vaid sisering, kuid mis vääriks laiemat tähelepanu. Kandidaat võib olla ka personalitöö silmapaistev eestkõneleja, kes julgeb sõna võtta ja arvamust avaldada.

Nominendid

1. Liis Paemurru, Proekspert

2. Agnes Ojarand, Rimi Eesti Food

3. Priit Karjus, Ajutrust

4. Katrin Noormägi, Sotsiaalministeerium

5. Merilin Ednaševski, ABB

6. Renita Käsper, Babbel

7. Jaanus Vihand, Apollo

8. Virge Grant, Tervis ja Tervise Paradiis

9. Janne Lõhmus-Oselein, Stockmann

10. Tea Trahov, Tallinna Tehnikaülikool

11. Ene Krinpus, Magnetic MRO

12. Kerli Möldre, Tele2

13. Marianne Tiigimaa, Riigiprokuratuur

14. Kärt Kinnas, PARE

15. Ülle Matt, Swedbank

Žürii tõstis eriliselt esile Merilin Ednaševskit, Kärt Kinnast, Renita Käsperit, Ülle Matti, Tea Trahovit, Agnes Ojaranda ja Liis Paemurdu.

Tihedas konkurentsis tuli võitjaks PARE tegevjuht Kärt Kinnas. Palju õnne!

Kärt armastab oma tööd, see paistab kaugele välja. Juhtusin viibima ühel PARE infohommikul, kus tema energia ja sära oli imekspandav – see õhin, millega ta rääkis eesootavast esimesest HR-häkatonist, oli nakkav. Ta on tõepoolest loomult tegutseja, sest mulle tundub, et ta seisab meie personalivaldkonna arenemise eest üldiselt, mitte ainult ühe ettevõtte, ühingu vms seisukohast. Uuenduslikke mõtteid tal jagub ja usun, et kui kas või osa neist teoks saab, siis on personalivaldkond juba võitnud.

Sirli Spelman

Kärt on PARE tegevjuhina olnud kindlasti väga silmapaistev ja aidanud valdkonda edendada, osaledes nii arvamusfestivalil, televisioonis, raadios kui ka ajalehtedes. Lisaks on ta külalislektor Mainoris ja osaleb erinevates töörühmades. Kärdi juhtimise all on tehtud PARE-s palju uuendusi, näiteks hooaja viktoriini vormis kokkuvõte, PARE häkaton ja podcast’id.

Helo Tamme

Kärdi eestvedamisel on saanud PARE uut hingamist. Personalitöö teemad on väga laialt esindatud nii erinevatel üritustel, teles kui ka raadios. Samuti viib PARE erinevate tegevuste kaudu kokku noori alustavaid personalitöötajaid ja tipptegijaid. Hea näide on esimene häkaton personalimaastikul.

Merje Kärner

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456