Külli Gutmann • 30 märts 2020
Uudised
Ainult tellijale

Millega arvestada, kui koostad kaugtöö poliitikat?

Kaugtöö poliitika sõltub väga palju konkreetse ettevõtte tegevusvaldkonnast, organisatsiooni kultuurist ja kaugtöö mahust. Pole võimalik koostada kaugtöö poliitika näidisdokumenti, mis sobiks kõigile ettevõtetele. Samas on teemasid, mis peaks kaugtöö poliitika dokumendis kaetud olema, et tööandja ootused oleks töötajale selged ja üheselt mõistetavad.

Foto: Pixabay

On ilmne, et kaugtöö poliitika sõltub väga palju ettevõtte tegevusalast, sest teatud tööd lihtsalt ei saa kaugtööna teha või on need võimalused piiratud. Samas mõjutab kaugtöö poliitikat väga palju ka organisatsioonikultuur. Igas ettevõttes on oma tavad. Kui palju on ettevõttes tavaks näost näkku suhelda ja kui palju kirjalikult? Kas räägitakse põhiliselt ainult tööst või on tavaks palju ka muudel teemadel vestelda? Kas kõiki asju arutatakse kõigi asjaosalistega jooksvalt või tehakse lihtsalt vahekokkuvõtteid teatud aja tagant? Mil määral on ettevõttes kirjutamata reegleid vs. dokumenteeritud protseduurireegleid? Kuidas tagatakse info liikumine? Kuidas luuakse meeskonnavaim? Kas juht soovib alati kõigega kohe kursis olla või ta delegeerib rohkem, hindab töötajaid vaid tulemuste järgi ja laseb neil rohkem ise otsustada, kuidas tulemusi saavutada? Kõige sellega tuleb kaugtöö poliitika koostamisel arvestada.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:
 • lugeda kõiki lukus lugusid, valdkonna arvamusliidrite artikleid ja intervjuusid
 • ligipääsu põnevatele kogemuslugudele ja palga TOPi artiklitele
 • ülevaate raadiosaadete ja ürituste ettekannete kokkuvõtetest
 • aastatellimuse puhul Personali Praktiku paberväljaande
 • kord nädalas ilmuva personaliuudised.ee uudiskirja
 • Jaga lugu:
  PERSONALIUUDISTE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

  Telli olulisemad personali uudised igal nädalal enda postkasti.

  Personaliuudised.ee toetajad:

  Kai Miller
  Kai MillerPersonaliuudised.ee juhtTel: 5330 5136
  Cätlin Puhkan
  Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700