Autor: Personaliuudised.ee • 8. aprill 2020

Tööõiguse seminar: Kuidas eriolukorras kõige paremini tööd korraldada?

Tööõiguse seminari veebiülekandes agavad praktilist infot mitmekümne aastase tööõiguse kogemusega Soraineni advokaadid <strong >Karin Madisson</strong> ja <strong >Pirkko-Liis Harkmaa</strong>.
Valitseb olukord, kus küsimusi on rohkem kui vastuseid. Personaliuudised.ee soovib sulle nõu ja jõuga keerulises eriolukorras abiks olla, mistõttu teeme 28. aprillil erakorralise tööõiguse seminari veebiülekande. Veebiülekandes keskenduvad tööõiguse spetsialistid kriisiolukorras töösuhetes esile kerkinud enamlevinud küsimustele.

Tööõiguse seminari eesmärk on anda tööandjatele praktilisi näpunäiteid nii igapäevase töö paremaks korraldamiseks kui ka töömahu vähenemisest ja majanduslikust olukorrast tingitud töö ajutiseks või püsivaks ümberkorraldamiseks. Samuti räägime lähemalt töötukassa leevendusmeetmest kriisiolukorras ning erinevatest töötukassa meetmetest ja toetustest koondamisel ja tööandja pankrotistumisel. Anname ka praktilisi suuniseid nende meetmete ja toetuste taotlemiseks ning kasutamiseks.

Ülekandes jagavad praktilist infot mitmekümne aastase tööõiguse kogemusega Soraineni advokaadid Karin Madisson ja Pirkko-Liis Harkmaa.

Esinejatele saad otseülekande ajal ka konkreetseid küsimusi esitada.

Millest täpsemalt juttu tuleb?

Igapäevase töö korraldamine

• Kuidas tagada töötervishoiu ja tööohutuse nõuete täitmine – tööandja ja töötaja kohustused ja võimalused ohutu töökeskkonna tagamisel

• Mida teha, kui töötaja haigestub

• Kuidas korraldada kaugtööd

• Kuidas leida tasakaal töötajate privaatsuse ja tööandja huvide vahel

• Kuidas mõjutab kriis neid tööandjaid, kellel on palgal välismaalastest töötajad

• Mida pidada silmas ajutise tööjõu kasutamisel

Programmi, esinejate ja ajakava kohta saad rohkem infot SIIT.

Töö ajutine ümberkorraldamine

• Millised on võimalikud kokkuleppelised ja ühepoolsed lahendused töömahu vähenemisega toimetulekuks (sh töölepingu muutmine poolte kokkuleppel, töötaja teisele tööandjale kasutada andmine, töötasu ja tööaja vähendamise erisused TLS-i § 35 ja § 37 rakendamisel, puhkuste ajakava muutmine)

Töö püsiv ümberkorraldamine

• Kuidas läbi viia töötingimuste muutmist

• Millal on koondamine individuaalne ja millal kollektiivne; kuidas koondamist korrektselt läbi viia (sh kuidas ülesütlemisavaldusi kontaktivabalt töötajatele üle anda)

• Millised on muud võimalused peale koondamise töölepingu ülesütlemiseks

• Mida silmas pidada siis, kui ümberkorraldused toovad endaga kaasa äriühingu jagunemise või ühinemise või äriühingu enda või selle ettevõtte müügi või vajaduse hakata sisse ostma teenuseid (nn outsourcing)

• Mida teha, kui tekib pankrotiolukord

• Kuidas viia töötajate informeerimine ja konsulteerimine läbi kontaktivabalt

Töötukassa toetused

• Ülevaade töötukassa leevendusmeetmest (töölepingu ja võlaõigusliku lepingu alusel töötegijate erinevused)

• Praktilised näpunäited meetmete raames toetuse taotlemiseks

Tööõiguse seminari veebiülekanne toimub 28. aprillil Äripäeva veebiseminaride keskkonnas. Enne otseülekannet saadetakse registreerunud kasutajatele infomeil lingiga, mille kaudu pääseb enne ülekande algust õigesse keskkonda.

Veebiülekannet on võimalik jälgida sulle sobivas kohas ja selle jälgimiseks on tarvis arvutit, internetiühendust ning mugavamaks kuulamiseks kõrvaklappe. Ülekande kestel on sul võimalik esitada esinejatele küsimusi, mille saad kirjutada vestluse kasti. Ülekanne on järelvaadatav kõigile registreerunutele ühe nädala jooksul pärast toimumist.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456