Autor: Personaliuudised.ee • 16. aprill 2020

SAKSAMAA: paindlik tööaeg on tööturu puhver

Foto: Unsplash
Kurzarbeit ehk lühendatud tööaeg on üks Saksa majandusedu pante, kuid selle paindliku mehhanismi järjest laiem levik viimase aasta jooksul on märk riigi majanduse probleemide süvenemisest. Möödunud aastal oli majanduskasv aeglane, kuid kardetud langus jäi õnneks tulemata.

Töötajate jaoks tähendab lühendatud tööaeg vähem tööd ja vähem palka. Ettevõtted hoiavad meetme abil kulusid kokku, aga töötajad ei kaota raskuste ilmnemisel kohe töökohta. Kui nõudlus taas suureneb ja tellimused taastuvad, on ettevõttel oskuslik tööjõud ootevalmis ja uute töötajate värbamisvajadus ja -kulu ei pidurda kasvu. Kui poleks tööaja lühendamise võimalust ametivõimude loal, peaks töötajad koondama. Töötajate hoidmine on tööandjatele ehk tähtsamgi kui töötajatele endale, sest paljudes sektorites on oskusliku tööjõu leidmine väga raske.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456