Autor: Priit Pokk • 4. juuni 2020

Võitjad ja kaotajad: kriis paiskas tööjõuturu segi

Kõige valusamalt on seni kriis löönud noori naisi, kes töötavad teenindussektoris, selgub Eesti Panga tööturu ülevaatest. Eriti suure koorma alla on sattunud üksikvanemad, kellest enamik on naised.
Eesti Panga ökonomisti Orsolya Soosaare hinnangul jõuab kriis edaspidi nõrgema välisnõudluse ja üldise kindlustunde kahanemise tõttu ka tööstussektorisse. Tööstuse hõive kahanes ka juba enne kriisi.
Foto: Eiko Kink

Erinevalt eelmisest kriisist, mis andis suurema hoobi meeste ülekaaluga tööstussektorile, mõjutas koroonakriisi algfaas rohkem naiste ülekaaluga teenindussektorit. Vanuse kaupa suurenes registreeritud töötuse määr kõige enam 16–24aastaste naiste seas – veebruari 6,5%-lt 11,6%-ni aprilli lõpus. Töötuse kõige kiirem kasv oli Harjumaal suurema teenindussektori osakaalu tõttu.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456