Autor: Evelin Voolens • 21. detsember 2020

Tööturg reageerib kriisidele kiiresti

Möödunud aasta oli tööturul stabiilne, suuremad muutused hakkasid toimuma tänavu teises kvartalis. Koroonaviiruse levik ei ole küll kardetud mahus töötuse suurenemist ja tööhõive vähenemist kaasa toonud, ent hullem ei pruugi sellise salakavala pandeemiaga silmitsi seistes ka veel möödas olla.

Eelmisel aastal oli tööjõus osalemise määr 71,6%, tööhõive määr 68,4% ja töötuse määr 4,4%. Põhja-Eestis oli töötuse määr kõige madalam, Kirde-Eestis kõige kõrgem.

Selle sajandi töötuse „tipphetkeks” oli 2010. aasta, mil töötuse määr oli 16,7%. Pärast seda on töötus vähenenud ja püsinud võrdlemisi madalal tasemel. Ühtlasi on Eesti üks väikseima töötusega riike, näiteks Euroopa Liidu keskmine töötuse määr oli eelmisel aastal 6,7%. Kõige väiksem oli töötus Tšehhis (2%), suure töötusega paistis silma Kreeka (17,3%).

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456