Autor: Kai Saard • 19. aprill 2021

Palga Päev 2021 kava on nüüd avalik

Äsja sai avalikuks tänavuse Palga Päeva konverentsi kava ja avanes ka soodushinnaga registreerimine. Konverentsil räägivad asjatundjad nii palgatrendidest, väärtuspakkumisest, optsioonidest kui ka palgaga seotud töövaidlustest.

Palga Päeva konverents käsitleb kõike seda, mis on palgamaksmise maailmas praegu kõige olulisem. Eriti on konverentsile oodatud personalijuhid ja -spetsialistid, palgaarvestajad ja raamatupidajad, aga ka meeskonnajuhid, arendusjuhid ja juhid.

8 põletavat küsimust saab vastuse

1. Mida on majanduses oodata 2021. ja 2022. aastaks?

2. Millised on värsked trendid palgaturul ja kriisi mõjud tasustamisotsustele?

3. Miks on vaja rääkida kogutasust ehk Uus trend personalijuhtimises

4. Kuidas aitab optsiooniprogramm töötajaid motiveerida?

5. Kuidas rakendada ja selgitada välja, milline tasustamisviis ja edutamissüsteem sobib töötajatele?

6. Kuidas on muutunud töötegemise viisid ja mis jääbki teisiti?

7. Kuidas kujundada tööjõu planeerimisest tõeliselt tõhus tööriist ettevõtte ressursside juhtimiseks?

8. Millised on kõige tulisemad palgaga seotud töövaidlused ja nende õppekohad?

Tervet programmi ja esinejaid näed SIIT.

Üles astuvad tõelised asjatundjad

Sellest, kuidas on Eesti majanduse erinevatel tegevusaladel aasta esimesel poolel läinud ning millised on olnud väljakutsed ja mida võiks oodata nii aasta teiselt poolelt kui ka järgmiselt aastalt, räägib Eesti Panga ökonomist Orsolya Soosaar.

Fontese analüütik Ilmar Põhjala analüüsib palgaturu hetkeseisu ja räägib lähemalt, millised on olnud palgamuutused ja tasusüsteemide põhimõtted.

Eesti Personalijuhtide LinkedIni grupi asutaja ja PARE juhatuse liige Helo Tamme ning Nortali personalijuht Merje Kärner räägivad üheskoos sellest, mis on kogutasu, miks on sellest vaja rääkida ja pildile tuua ning milliseid on viimaste aastate praktikaid nii Eestis kui ka välisriikides. Nortal pakub ka kogemuslugu sellest, kuidas on ettevõte kogutasu enda personalipraktikates juurutanud.

Tehnoloogia- ja iduettevõtete personalijuhtidel tasub tasusüsteemi loomisel mõelda laiemalt, kui üksnes põhipalga ja preemia maksmise tasemel. Investeerimisplatvormi Grünfin asutaja ja varem TransferWise'is töötanud Triin Hertmann jagab, millised erinevad optsiooniprogrammi variandid on olemas, milliseid kõige enam kasutatakse ning kellele ja miks on need kasulikud. Hertmann jagab läbi isikliku kogemuse töötaja (optsioonide saaja), kompensatsioonipaketi arendaja (personalitöötaja) ning ettevõtja (omaniku) seisukohtadelt optsiooniprogrammi võimalusi.

Sellest, kuidas rakendada ja selgitada välja, milline tasustamisviis ja edutamissüsteem sobib ettevõtte töötajatele kõige paremini, räägib Human Element Solutions OÜ tegevjuht Ilona Lott.

Vestlusringis arutame, kuidas on töötamisviisid muutunud, mis jääbki teisiti ja kuidas see mõjutab inimeste arusaama sellest, kui palju tööd on tehtud ja kui palju selle eest töötasu saadakse. Kuna tarbimisharjumused on muutunud ja osaliselt see nii jääbki – muu hulgas on suur olnud e-kaubanduse osakaalu kasv –, siis jagavad oma kogemust kaubandus-, energeetika ja IT-sektor. Vestlevad Piret Mårtensson (Kaubamaja AS-i teenindus- ja personalidirektor), Katrin Püks (AS Alexela personalijuht) ja Kaija Teemägi (Elisa Eesti personalivaldkonna juht).

Personali- ja finantsosakonna omavahelised suhted võtab pulkadeks Swedbanki personalijuht Ülle Matt, kes ütleb, et strateegiline tööjõu planeerimine ei ole küll kuldvõtmeke kõigi probleemide lahendamiseks, kuid hea ettevaatava tegevuse korral on abiks nii vajamineva tööjõu tagamisel kui ka eelarve tasakaalus hoidmisel. Matt teeb juttu sellest, milliseid protsesse hõlmab tööjõu planeerimine ja kuidas seda oma organisatsioonis nii sisemise efektiivsuse kui talendijuhtimise vaates kasutusele võtta.

Päevale annab tugeva lõpu Eesti tunnustatuim tööõiguse spetsialist Heli Raidve, kes jagab, millised on kõige tulisemad palgaga seotud töövaidlused ja nende õppekohad.

3 väärtust Palga Päeva konverentsist

1. Oled kursis kõige olulisemate palgatrendide ja töötasu maksmise küsimustega.

2. Saad praktilisi nippe, kuidas viia oma ettevõtte palga- ja tööjõu planeerimise süsteem järgmisele tasemele.

3. Kuuled ka nõuandeid, mida palgamaksmises mitte teha ja milliste vigade tõttu on tekkinud enim töövaidlusi.

Programmi on aidanud kokku panna Eesti tunnustatud personalijuhid ja värbamiseksperdid, seega tuled kuulama kasulikku ja ajakohast teadmist ning kogemust.

Vaata suurest galeriist, mis toimus 2020. aasta konverentsil.

Soodushind 229 eurot (+ km) tõuseb pärast 16. maid.

Saadaval on ka turvalised veebipiletid. Kõiki konverentsi ettekandeid saab järele vaadata ühe kuu jooksul konverentsi toimumisest.

Mõned tagasisidejupid eelmiselt konverentsilt

Asukoht, ülesehitus, hästi organiseeritud ja juhitud. Aitäh!

Meeldis, et oli kasutatud ka digilahendusi, kui esinejatel polnud võimalik kohale tulla.

Hea tempo, huvitavad esinejad, sujuv üritus.

Lai teemadering, positiivne häälestus, huvitavad esinejad.

Lõunasöök ja selle korraldus. Üritus ise oli mõnus ja nauditav.

Põnevad esinejad ja nende kogemus.

Head esinejad huvitavatest ettevõtetest.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456