Autor: Harro Puusild • 13. august 2021

Lahendus tööjõupuudusele: tarvis on süsteemi, mis toetaks noorte huvi inseneeria vastu

Meil oleks vaja luua terviklik ja kõikehõlmav süsteem, mis toetaks õpilaste huvi inseneeria vastu alates algklassidest või isegi koolieelikutest kuni kõrghariduseni välja, rääkis KVARKi haridusprojektide juht Arnold Rein Tatunts juuni alguses Targa Tööstuse konverentsil. Ta selgitas, milline see süsteem olla võiks.
KVARKi haridusprojektide juht Arnold Rein Tatunts
Foto: Raul Mee

Arnold Rein Tatunts märkis, et haridusmaastiku suur küsimus seisneb selles, mis saab siis, kui meil insenere enam peale ei tule. „See on probleem, mis on olemas juba täna. Aga mis saab siis, kui me selle probleemiga ei tegele ja mis on need konkreetsed sammud, mida saame juba praegu ette võtta, et probleem ei muutuks lahendamatuks?ˮ küsis ta ja selgitas, kus peituvad kõik need insenerid, keda riik hädasti vajaks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456