Autor: Rivo Sarapik • 27. august 2021

Eesti parim juht on selgunud

Sellel nädalal kuulutati Pärnu juhtimiskonverentsil välja tiitli „Parim juht 2021“ võitja. Selle pälvis Coop Panga juht Margus Rink.
Coop Panga juht Margus Rink.
Foto: Andras Kralla

Lisaks temale olid tänavu võistlustules veel Hanza Mechanicsi Balti klastri juht Emöke Sogenbits ja endine Statistikaameti juht ning praegu Eesti Posti juhtiv Mart Mägi. Kokku esitati konkursile 132 kandidaati.

Žüriid võlus ja veenis Margus Rinki enesejuhtimise väärtustamine, eestvedamise julgus ja energia, samas ka alandlikkus ning õppimine. Ta on juhtinud Coop Panga börsile ning viimasel aastal on ettevõtte ambitsioon ja plaanid ning juhi eeskuju kajastunud ka selle aktsia hinnas, mis on kerkinud sel aastal neljakordseks. See on loonud jõukust nii aktsionäridele kui aidanud kasvatada siinset investorkogukonda, mis pikemas plaanis aitab kasvatada ühiskonna jõukust. Panga investorite hulk on börsile tulekuga võrreldes kasvanud kaks korda, ligi 21 000 aktsionärini.

Valiku teinud žürii esindajate sõnul sündis valik keeruliselt, sest kõigi näol on tegemist heade ja tugevate ning eeskujulike juhtidega. „Hea meelega töötaks neist igaühe juures,“ märkis personalijuhtimise ühingu PARE esindaja Kärt Kinnas.

„Kõik on kolm on väga tugevad juhid,“ tunnustas ka eelmisel aastal tiitli pälvinud elektroonikatööstuse Incap Group juht Otto Richard Pukk. „Marguse puhul võlub tema alandlikkus. Ta on mõjukas juht, aga ei uhkusta sellega. Ta on liider, mitte ülemus.“

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456