Autor: Helen Roots • 12. september 2022

Palga Päev 2022: kokkuvõte ja galerii!

Möödunud neljapäeval toimus Ülemiste Apollos järjekordne Palga Päeva konverents. Päevajuhi, Testlio globaalse värbamisjuhi Renita Käsperi hoogsal juhtimisel kulgenud päeva võib igati kordaläinuks lugeda – ligi 200 saali- ja veebikülastajalt kogutud tagasiside ja kommentaarid tunnustasid nii esinejaid kui teemade asja- ja ajakohasust.
Eesti Panga majanduspoliitika ja -prognoosi allosakonna juhataja <strong >Rasmus Kattai</strong> alustas oma ettekannet enam kui saja aasta taguse vanasõnaga.
Foto: Raul Mee

Konverentsipäev algas tavaks saanud majandusülevaadetega: Eesti Panga majanduspoliitika ja -prognoosi allosakonna juhataja Rasmus Kattai andis ülevaate, mis olukord valitseb Eesti majanduses ja mis hakkab juhtuma palkadega. Et meid ootavad ees keerulised ajad, ei pelga ka pank tunnistada. Fontese analüütiku Ilmar Põjala ettekanne tutvustas värske palgauuringu tulemusi, millest Personaliuudised peagi ka kokkuvõtte teevad.

Tasule keskendus oma ettekandes ka Mõttemaru psühholoog Andero Teras, kes arutles teemal, kas vaimne kurnatus on justkui preemia hea töö eest – nagu palgalisa.

Kui palk on käes, on oluline, mida sellega peale hakata. Investor Toomase tiimiliige Jana Saarkoppel Äripäevast selgitas kuulajaile, miks on rahatark töötaja ettevõttele kasulik. Ettekandele järgnes Delovõe Vedomosti ärijuhi Alyona Stadniku juhitud rahatarkuse parimate praktikate vestlusring, kus lisaks Jana Saarkoppelile osalesid veel Lennuliiklusteeninduse AS-i personali- ja koolitusosakonna juhataja Chris-Helin Loik, Proeksperdi agile and people coach Kadri Daljajev ning MyFinancieri tegevjuht ja rahatarkuse ekspert Kadri Mäsak. Kuulajateni toodi kogemuslugusid oma ettevõtetest ja sellest, kuidas töötajaid rahatargaks koolitada.

Pärast lõunapausi jagas Eesti HR seltsi president Helo Tamme samuti parimaid praktikaid, sedakorda aga 4-päevase töönädala kogemustest nii Eestis kui kaugemal. Interimi partner Eela Velström kõrvutas uusi töövorme ja vanu tasusüsteeme ning Testlio tasustamise juht Evert Kraav jagas nõuandeid hajusmeeskondade tasustamisest. Kuidas statistikaamet palgaandmeid kogub ja mida nendega peale hakata, selgitas andmeteadur Kadri Rootalu.

Et kõik tööõigusesse puutuv talvele vastu minnes kindlasti arusaadav ja meeles oleks, kordas Eversheds, Sutherland Ots ja Co partner Tambet Toomela üle olulisimad nüansid, mis puudutavad 1. augustil jõustunud töölepinguseaduse muudatusi.

Päeva lõpetas Häirekeskuse juht Kätlin Alvela. Aasta juhi nominendina tunnustatud Kätlin jagas kogemuslugu karmist koroonaajast, mil valitses palju segadust ja teadmatust, Häirekeskuse töötajad olid ülekoormatud ja stressis ning juhil tuli leida viisid, kuidas oma meeskond võimalikult tervena tormiselt merelt sadamasse juhtida.

Vaata ka fotograaf Raul Mee meeleolukat fotogaleriid!

8SEPT2022 Konverents Palga Päev 2022. Foto autor Raul Mee
Foto: Raul Mee
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456