Autor: Virtuaalkliinik.ee • 18. oktoober 2022

Vaimne tervis – kuidas seda töökeskkonnas märgata ja sellest rääkida?

Suurepärase vaimse tervise kultuuriga töökeskkond tagab nii töötajate kui ettevõtte tasandil head tulemused ja vaimsele tervisele keskendumine teenib ühtaegu nii inimlikke kui ärilisi eesmärke: kui kohtled oma töötajaid hästi, hoolitsed nende eest ja hoolid neist, levib see suhtumine edasi klientidele, osanikele ja tellijatele. Kuidas aga selleni jõuda ja seda praktikas ellu viia? Mida ise ära teha, et nii endal kui kolleegidel oleks tööl parem olla ja töörõõm alles ka siis, kui räsivad muud elumured?
Hea vaimne tervis on töökohal oluline edu faktor.
Foto: Shutterstock

James Routledge on vaimse tervise edendaja, kelle arvates ei ole vaimne tervis lisaboonus ega hüve, vaid elu ja iga ettevõtte põhialus. Miks ja kuidas? Nimelt aitab tema arvates vaimse tervise nägemine inimeseksolemise lahutamatu osana – ja nõnda ka iga töökoha lahutamatu osana – inimestel tööl edu saavutada. Ilmselge loogika viib siit edasi ka ettevõtte jätkusuutlikkuse ja eduni. Kui teoorias võime sellega kõik nõus olla, siis praktikas on hea vaimse tervise kultuuri juurutamine ja edendamine palju keerukam ning esile kerkivad paljud küsimused ja hirmud. Kuidas sellest teemast üldse rääkida? Kuidas läheneda kolleegile, kel paistab olevat raskusi? Praktilised juhised ja kogemuslood aitavad nii juhtidel, personalitöötajatel kui igal töötajal parema vaimse tervise teekonnaga alustada ja sel teel ka püsida. Nii et alustagem!

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456