Autor: Helen Roots • 22. märts 2023

Kas oodata Supermani või koolitada ta endale ise välja?

2022. aasta sügiseses personalijuhtide küsitluses uurisime, missugune on ettevõtete värbamispoliitika – kas praegusel keerulisel ajal loodetakse pigem värvata ka madalamatele positsioonidele talente, kes küsivad küll kõrgemat tasu, ent toovad samal ajal ka tulemused koju, või ollakse pigem seda meelt, et kui töötaja tööturult ära noppida, on temast alati võimalik ise talent koolitada.
Kui paljud ettevõtted endale täna Supermani ootamist lubada saavad?
Foto: Pexels

Rõõm on näha, et läbi hakkab saama aeg, mil ettekandjalt nõuti magistrikraadi ja koristajalt kaht võõrkeelt, ehkki asjaolud, miks see nii on, pole kaugeltki rõõmustavad. Tööjõupuudus ja ettevõtete raskus töötajaid leida on neid nõudmisi siiski kenasti korreleerinud ning viinud vastavusse oskused ja omadused, mida tehtava töö jaoks tegelikult tarvis läheb.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456