Autor: Külli Reino, palgauudised.ee toimetaja • 21. juuli 2023

Alaealised tööturul: praktilised näited, kuidas mitte ämbrisse astuda

Lapsed on juba mõnda aega suvisel tööturul toimetanud. Vaatame veel korra üle, milliega tuleb arvestada alaealist tööle võttes ja tutvustame paari tööinspektsiooni töölauale jõudnud juhtumit, kus tööandja on eksinud ja alaealised isegi ohtu seadnud.
Foto: Pixabay

Töölepingu seadus lubab sõlmida töölepingu 7–12-aastase alaealisega tegemaks kerget tööd vaid kultuuri-, kunsti-, spordi- või reklaamitegevuse alal ja vähemalt 13-aastase lapsega põllumajandustööde, kaubandus- või teenindusettevõttes tehtavate abitööde või toitlustus või majutusettevõttes tehtavate abitööde või muude kergete tööde tegemiseks.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456