Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste • 13. november 2023

Psühhosotsiaalsed ohutegurid töökohal

Ühiskonnas räägitakse üha enam vaimse tervise hoidmisest. Üks vaimse tervise hoidmisele suunatud tööandja kohustus on selgitada välja psühhosotsiaalsed ohutegurid töökeskkonna riskianalüüsis. Mis need on, kuidas mõjutavad töösuhteid ja kuidas neid ennetada?

Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse (TTOS) § 9 (1) lg 1 kohaselt on psühhosotsiaalsed ohutegurid õnnetus- või vägivallaohuga töö, ebavõrdne kohtlemine, kiusamine ja ahistamine tööl, töötaja võimetele mittevastav töö, pikaajaline töötamine üksinda ja monotoonne töö ning muud juhtimise, töökorralduse ja töökeskkonnaga seotud tegurid, mis võivad mõjutada töötaja vaimset või füüsilist tervist, sealhulgas põhjustada tööstressi.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456