Autor: Liis Elmik • 15. november 2022

Majanduslangus toob kaasa tööpuuduse mõõduka tõusu

Talve hakul hakkab majanduse jahtumine üha enam ka tööturgu mõjutama ja töötute arv hakkab kasvama, prognoosib Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Foto: Liis Treimann

Sügise hakul oli olukord tööturul töövõtja seisukohast endiselt hea. Tööd oli. Sobivaid töötajaid aga nappis. Hõivatute arv püstitas kolmandas kvartalis kõigi aegade rekordi, ületades eelmist tippu, koroonaeelset aega, 7000 inimese võrra. Töötajate arv on kasvanud erasektoris, avalikus sektoris on hõivatuid samapalju kui 2019. aastal. Aastaga on hõivatute arv kerkinud peamiselt teeninduses.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456