Autor: Personaliuudised.ee • 19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas toetada töökohal neuromitmekesisust

Neuromitmekesisus (ingl neurodiversity) on üsna uus mõiste, mis käib inimeste kohta, kellel on düsleksia (vaeglugemine), autism, aktiivsus- ja tähelepanuhäire, düspraksia (koordinatsioonihäire) või muud neuroloogilised häired.
Aspergeri sündroomiga töösoovijal võib olla väga raske intervjueerijale otse silma vaadata ja seda võidakse valesti mõista.
Foto: Scanpix/Panthermedia

Need on autismispektri häired, millel on palju tunnuseid ja ühiseid jooni, näiteks selles, kuidas inimesed õpivad ja informatsiooni töötlevad. Ühendkuningriigis on umbes 700 000 autismispektri häirega inimest. Jaemüügiketis Morrisons seati hiljuti sisse iganädalane vaiksem tund autistlikele ostjatele. Sellest hoolimata nähakse veel vähestes organisatsioonides neuromitmekesiste talentide potentsiaali. Üks põhjus on see, et liiga palju tähelepanu on koondunud probleemidele, mis töökohas autismispektri häiretega kaasnevad, mitte aga nende tugevatele külgedele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456