Autor: Kristina Udras • 9. mai 2019

Organisatsioonikultuur – juhtida ise või olla juhitud?

Organisatsioonikultuur on nagu õhk, mis kõiki kogu aeg ümbritseb ja mõjutab. Alles siis, kui õhku jääb väheks, teadvustatakse selle olemasolu.
Fontese konsultant Kristina Udras
Foto: erakogu

Sama kehtib ka organisatsioonikultuuri puhul. Inimene märkab kultuuri näiteks siis, kui ta satub uude organisatsiooni, kus valitsevad hoopis teistsugused väärtused, normid ja tavad ehk keskkond muutub. Samuti teadvustatakse organisatsioonikultuuri siis, kui see võetakse teemana sihipäraselt päevakorda. Organisatsiooni liikmed hakkavad ühtäkki nägema ja tajuma, et üks organisatsioon on teisest märksa töötajakesksem ja kaasavam või siis hoopiski vastupidi, ametlikum ja reglementeeritum. Ent ainuüksi erinevuste tunnetamine ei anna aimu, miks see just nii on ja mida need erinevad kultuurid organisatsiooni liikmetele tähendada võivad.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456