Autor: Personaliuudised.ee • 12. august 2019

Viimane võimalus osaleda konkursil „Tudengitegu 2019”

Sel nädalal on viimane võimalus esitada oma karjääriteemaline lõputöö konkursile „Tudengitegu 2019“. Konkurssi korraldab Karjäärinõustajate Ühing.

Karjäärinõustamine muutub inimeste hulgas aina populaarsemaks. Eesti Töötukassa andmetel käis karjäärinõustamisel selle aasta esimesel poolaastal ligikaudu 31 000 inimest üle Eesti. Juba ammu ei ole karjäärinõustamine ainult koolinoorte ja töötute inimeste pärusmaa – ligikaudu veerand nõustatavatest olid töötavad inimesed, kes otsivad erinevatel põhjustel uusi väljakutseid ning üks hea võimalus enne otsuse tegemist ongi koputada karjäärinõustaja uksele.

Kevadel väisas Eestit ka karjäärinõustamise valdkonna suur guru – Norman E. Amundson, kes ise aktiivse praktikuna on sel alal välja andnud ka mitu raamatut. Elava legendiga kohtunud Karjäärinõustajate Ühingu liikmed said kinnitust, et meil valdavad arusaamad karjäärinõustamisest kattuvad Amundsoni omadega. Professor tõi välja, et karjäärinõustajad peaksid kasutama muutlike ja erinevate trendide igapäevases mõjus rohkelt oma kujutlusvõimet ja aktiivset vestlust, et klienti paremini suunata. Inimeste probleemid on komplekssed ja tööelu ei saa muust elust lahti tõmmata. Selleks ongi karjäärinõustamise valdkond eri aladega läbi põimunud – enim vast psühholoogia, nõustamise, coaching'u, majanduse, tööturu ja haridusmaastiku tundmise, sotsiaal- ning personalitööga.

Seda mitmekesisust peegeldavad ka juba laekunud konkursitööd, mille hulgas on erinevaid teemasid, näiteks töö paindlikkus, organisatsioonile pühendumine, õppija ja tööandja ja eneseturundus.

Konkurssi korraldatakse teist aastat ja konkursi kohta saab lisainfot siit.

2018. aasta konkursitöödega saab tutvuda siin.

Foto: Pixabay
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456