Autor: Personaliuudised.ee • 27. jaanuar 2020

Lühema tööpäeva nimel ka vähem palka?

6-tunnine tööpäev või 4-päevane töönädal on intrigeeriv idee, aga kas lühema tööaja nimel oleksime valmis kaotama ka palgas? CVKeskus tegi rohkem kui 3400 töövõtja seas uuringu, et selgitada välja, mis valdkondades on võimalik juba praegu töötada lühema tööajaga ja kas töötajad on 6-tunnise tööpäeva nimel valmis isegi palgas kaotama.
Foto: Pixabay

Pea kaks kolmandikku (65%) töövõtjatest ei nõustuks kuuetunnise tööpäeva puhul väiksema palgaga. Vastukaaluks tõi 28% vastajatest välja, et neile oleks väiksem palk aktsepteeritav. Pea iga neljas töötaja (23%) lepiks lühema tööaja nimel kuni 10-protsendilise palgalangusega, 3% töötajatest 20-protsendilise palgalangusega ja 1% töötajatest on valmis kuuetunnise tööpäeva nimel saama lausa 30 protsenti vähem palka. Lisaks tõi 7% töötajatest välja, et neil juba ongi lühem kui kaheksatunnine tööpäev.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456