Autor: Personaliuudised.ee • 5. veebruar 2020

Eesti esimene personalijuhtimise häkaton

Ettevõtete ja inimeste juhtimise kvaliteedi tõstmiseks ning uuenduslike lahenduste leidmiseks korraldavad Eesti Personalijuhtimise Ühing PARE ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor 5. ja 6. veebruaril Eesti esimese personalijuhtimise häkatoni, millel viiakse kokku ettevõtted, eksperdid ja tudengid.

Oma teemad toovad häkkimiseks tuntud era- ja avaliku sektori organisatsioonid – G4S, ABB, SOL Baltics, Häirekeskus ja Tallinna Linnaorganisatsioon. Häkivad tudengeid kõigist Eesti suurematest kõrgkoolidest – esindatud on TalTech, Tallinna Ülikool, Tartu Ülikool, Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, Tallinna Majanduskool jt.

Kohtunikepaneelis annavad tudengite tööle hinnangu PARE juhatuse liige Ilona Lott, Mainor Ülemiste AS-i juht Margus Nõlvak, Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine ja Cirkle K juht Kai Realo, parim juht 2019 ja Apollo grupi juht Jaanus Vihand, mõjukaim personalijuht 2019 ja Elisa personalijuht Kaija Teemägi.

Ettevõtluskõrgkooli Mainor turundusjuhi Gerly Tuisu sõnul on kõrgetasemelise häkatoni eesmärk edendada ettevõtete ja kõrgkoolide vahelist koostööd. „Häkatoni käigus loovad meeskonnad nii avaliku kui ka erasektori organisatsioonide probleemidele uuendatud tööprotsessi idee või esialgse tehnoloogilise lahenduse, mis aitaks juhtimiskvaliteedi uuele tasemele viia. Väga oluline, et tudengid mõistaksid, millised on need aktuaalsed teemad, millega ettevõtetes iga päev tegeletakse ning tooksid organisatsioonidesse värskeid ideid ja uudseid lahendusi.”

PARE tegevjuhi Kärt Kinnase sõnul tähendavad tööjõu nappus, põlvkondade erinevad ootused ja tehnoloogia areng inimeste juhtimises suuri väljakutseid. „Et olla tööealise elanikkonna hulgas eelistatud tööandja, tuleb ajaga kaasas käia,” ütles Kinnas. „Ettevõtted ootavad häkatonil uudseid lahendusi värbamise ja tööandja brändinguga seotud väljakutsetele. Samuti töötajate motiveerimiseks ja uute inimeste sisseelamise korraldamiseks. Lisaks traditsioonilistele personaliküsimustele on laual ka viimasel ajal fookusesse tõusnud vaimse tervise hoidmine ja Z-generatsiooni inspireerimine,” lisas Kinnas.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456