Autorid: Tambet Toomela, Erika Tuvike, Marja Stina Saaliste • 31. märts 2020

Kollektiivne koondamine vajab hoolikat planeerimist ja asjatundlikku teostust

Ettevõtte likvideerimise, üksuse või osakonna sulgemise või ettevõtte tegevusala muutumise tõttu võib tööandjal tekkida vajadus kogu või suurema osa töötajaskonna töölepingute lõpetamiseks, kuna töötajatele pole võimalik enam senist tööd pakkuda.

Töölepingu seaduse (edaspidi TLS) § 89 lg 1, 2 kohaselt on tegemist koondamisega, kui tööandja ütleb töölepingu erakorraliselt üles seetõttu, et töösuhte jätkamine kokkulepitud tingimustel muutub võimatuks töömahu vähenemise või töö ümberkorraldamise tõttu või muul töö lõppemise juhul. Samuti on tegemist koondamisega, kui tööleping öeldakse üles erakorraliselt tööandja tegevuse lõppemisel, tööandja pankroti väljakuulutamisel või pankrotimenetluse lõpetamisel raugemise tõttu.

Tööandja kohustused kollektiivse koondamise korral

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456