Autor: Personaliuudised.ee • 12. august 2020

Pooled noored spetsialistid töötavad ülikoolis omandatud erialal

Veidi üle poole ülikooli lõpetanud noortest töötab omandatud erialal. Erialane praktikavõimalus avaneb kahele noorele kolmest, selgus SEB värskest noorte uuringust.
Foto: Pixabay

„Võrdlemisi madalat erialasel tööl jätkamise protsenti võib põhjendada mitme asjaoluga: üks põhjus võib olla näiteks soov tegeleda ettevõtlusega, millest unistab umbes kolmandik Eesti noortest. Teisalt võib olla raske leida erialast tööd või praktikat ja seega teha oma tulevase erialaga reaalset tutvust, millele viitavad ka uuringutulemused. Samuti teenivad üle kolmandikku praegu töötavatest noortest endale lisa teenindussektoris ja/või ajutisel töökohal ning ka see suurendab nende noorte inimeste osakaalu, kes ei tööta ülikoolis omandatud erialal,“ kommenteeris SEB erasegmendi juht Triin Raudsepp.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456