• 23.10.20, 05:25

Kes hoolitseb eesliinitöötajate tervise eest?

Võtame iseenesestmõistetavana, et isegi kriisisituatsioonides on toidutooted ja esmatarbekaubad poodides alati olemas. Eestis hoolitseb kodumaiste toidutoodete kättesaadavuse eest igapäevaselt pea 14 000 inimest, mistõttu on oluline, et toidutööstuses töötajatele oleks tagatud füüsilist, vaimset ja sotsiaalset heaolu pakkuv töökeskkond.
Valio personalidirektor Moonika Meltsa
  • Valio personalidirektor Moonika Meltsa
„Tervist toetava ja töötajasõbraliku keskkonna loomine on eriti oluline just suurtes ja keskmise suurusega toidutööstustes, kus töötab sadu inimesi liinidel. Võttes arvesse seda, et töö liinidel ja toidutööstuses üldisemalt võib pakkuda suurt füüsilist koormust, on seal tingimuste loomine märkimisväärselt keerulisem, kui näiteks IT-ettevõtetes,” tõi välja Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. Et tõsta nii tootjate, kaubandusettevõtete, tarbijate kui poliitikakujundajate teadlikkust vastutustundlikust toidutootmisest, sõnastas Toiduliit koostöös toidutööstusettevõtetega kestliku tootmise eneseregulatsiooni, mille üks peatükk puudutab ka tööstustes töötavate inimeste tervist.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 20.05.25, 12:07
Tark tööajaarvestus loob korra majja
„Kui tööaega registreeritakse seadmete abil, siis kaob ära üks inimlik faktor – soov aega omakasu eesmärgil painutada,” selgitab kassa-, läbipääsu-, töö- ja tööajaarvestuse süsteemide arendaja Ektaco konsultant Marko Kizant. „Kui inimene teab, et iga minut fikseeritakse, kaob tal motivatsioon süsteemiga mängida. See tekitab distsipliini, sest kõik teavad, et töötatakse samadel alustel.”

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele