• 23.10.20, 05:25
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Kes hoolitseb eesliinitöötajate tervise eest?

Võtame iseenesestmõistetavana, et isegi kriisisituatsioonides on toidutooted ja esmatarbekaubad poodides alati olemas. Eestis hoolitseb kodumaiste toidutoodete kättesaadavuse eest igapäevaselt pea 14 000 inimest, mistõttu on oluline, et toidutööstuses töötajatele oleks tagatud füüsilist, vaimset ja sotsiaalset heaolu pakkuv töökeskkond.
Valio personalidirektor Moonika Meltsa
  • Valio personalidirektor Moonika Meltsa
„Tervist toetava ja töötajasõbraliku keskkonna loomine on eriti oluline just suurtes ja keskmise suurusega toidutööstustes, kus töötab sadu inimesi liinidel. Võttes arvesse seda, et töö liinidel ja toidutööstuses üldisemalt võib pakkuda suurt füüsilist koormust, on seal tingimuste loomine märkimisväärselt keerulisem, kui näiteks IT-ettevõtetes,” tõi välja Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. Et tõsta nii tootjate, kaubandusettevõtete, tarbijate kui poliitikakujundajate teadlikkust vastutustundlikust toidutootmisest, sõnastas Toiduliit koostöös toidutööstusettevõtetega kestliku tootmise eneseregulatsiooni, mille üks peatükk puudutab ka tööstustes töötavate inimeste tervist.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 14.11.25, 11:26
Tervisehüved ei ole "üks pakett kõigile": kuidas muuta tervisekindlustuse kulu päriselt investeeringuks?
Tervisekindlustus on tööandjate seas muutunud vaikimisi standardiks – justkui mõõdupuuks, kui palju ettevõte oma inimesi väärtustab. Ent üha sagedamini valitakse valmis tervisehüvede pakette, mis näevad küll head välja ja jätavad mulje sisukast investeeringust, kuid ei paku töötajatele tegelikku tuge.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Personaliuudised esilehele