Autor: Personaliuudised.ee • 22. jaanuar 2021

Tööõigust tuleb muuta paindlikumaks

Sotsiaalministeerium on hakanud välja töötama uut heaolu arengukava aastateks 2023–2030. Kaubanduskoda tegi ministeeriumile ettepaneku tõsta uues arengukavas fookusess tööõiguse paindlikumaks muutmine.
Foto: Unsplash

Kuigi OECD hinnangul on Eesti tööõigus üks maailma paindlikumaid, peab kaubanduskoda siiski hädavajalikuks muuta Eesti tööõigust lähiajal paindlikumaks. Praegune tööõigus on liiga jäik ega võimalda pooltel sobivaid kokkuleppeid sõlmida. Näiteks ei ole töölepingu pooltel lubatud praegu kokku leppida muutuva töökoormusega tööajas ning ka tähtajalise töölepingu sõlmimine on võimalik vaid väga erandlikel juhtudel. Seetõttu palus kaubanduskoda ministeeriumil uues arengukavas keskenduda muu hulgas tööõiguse paindlikumaks muutmisele.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456