Autorid: Orsolya Soosaar , Eesti Panga ökonomist, Katri Urke, Lauri Matsulevitš, Eesti Panga ökonomist, Kaspar Oja • 13. aprill 2021

Viiruse uus laine pidurdab tööturu taastumist

Tööhõive Eestis kahanes kriisi hakul järsult ja püsis seejärel aasta teises pooles stabiilne, selgub Eesti Panga värskest tööturu ülevaatest. Euroopa võrdluses torkab silma, et kuigi Eesti majanduse langus jäi 2020. aastal väiksemaks kui enamikus teistes Euroopa Liidu riikides, reageeris tööturg kriisile tugevamalt kui mujal Euroopas.
Orsolya Soosaar
Foto: Arno Mikkor

Statistikaameti tööjõu-uuringu kohaselt oli 2020. aasta teises pooles Eesti asutustes ja ettevõtetes hõivatud 4,3 protsenti vähem inimesi kui aasta varem. Koroonakriis on tegevusalasid mõjutanud väga erinevalt: tervishoius ja hariduses hõive kasvas, seevastu kui kõige enam kannatada saanud majutuses ja toitlustuses oli aasta varasemaga võrreldes töötajaid umbes viiendiku võrra vähem.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456