Autor: Taimi Elenurm • 24. mai 2021

Töörahulolu näitab töösuhete kvaliteeti

Töörahulolu uuringutega alustati peaaegu sada aastat tagasi USA väikelinnas Howthornis, kus selgitati välja, et rahulolu aitab kasvatada nii töötingimuste reaalne parandamine kui ka pelgalt töötajate arvamuste vastu huvi tundmine.
Foto: Pexels

Töörahulolu on defineeritud kui tunnete ja hoiakute kombinatsiooni töökeskkonna sotsiaalpsühholoogiliste, füsioloogiliste ja keskkonnatingimuste suhtes, millega inimestel tuleb tööd tehes kokku puutuda. Töörahulolu käsitlevad koolkonnad võib tinglikult jagada kolme suuremasse gruppi: töörahulolu ja -motivatsiooni baaskäsitlused, töörahulolu kogemustega siduv koolkond ning tööst haaratuse ja psühholoogilise kapitali koolkond.

Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Personaliuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Helen RootsPersonaliuudised.ee juhtTel: 55 988 223
Cätlin PuhkanPersonaliuudised.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700
Mirell SoaseppKonverentside programmijuhtTel: 55 565 456